متن کامل خبر


 
گزارش رییس دانشگاه از برگزاری "مجمع جهانی علم و فناوری برای جامعه"

خلاصه خبر: دکتر احمدی رییس دانشگاه در نشست بیست و سوم مهرماه شورای دانشگاه، گزارشی از برگزاری «مجمع جهانی علم و فناوری برای جامعه» ارائه کرد.

در ابتدای این نشست دکتر احمدی رییس دانشگاه به اهمیت تشکیل کمیته های دانشکده ای انجمن فارغ التحصیلان اشاره کرد و گفت: معاونان و روسای دانشکده ها باید با جدیت، فارغ التحصیلان رشته های خود را با اعلامیه و فراخوان، گرد هم جمع کنند و کمیته ای برای امور ارتباط با دانشگاه وفعالیت های انجمن دانش آموختگانانتخاب کنند.
وی افزود: انجمن دانش آموختگان، بسیار برای دانشگاه حائز اهمیت است و ما 35 هزار فارغ التحصیل داریم که باید با آنها ارتباط داشته باشیم و از تجربیات آنان استفاده نماییم که اثرات خوبی در تعالی دانشگاه از نظر علمی، فنی، مالی و تسهیلات اداری و سیاسی خواهد داشت.
در ادامه رییس دانشگاه گزارشی از برگزاری «مجمع جهانی علم و فناوری برای جامعه» “STS (science and technology in society) forum” در کشور ژاپن ارائه نمود.
وی گفت: امسال پانزدهمین اجلاس جهانی علم و فناوری برای جامعه در کشور ژاپن برگزار شد و 1400 دانشمند تراز اول جهان، برندگان جایزه نوبل، روسای دانشگاه های برتر جهان، روسای شرکت های برتر جهان، سیاستمداران و وزرای علوم کشورهای مختلف در آن شرکت کردند.
رییس دانشگاه تصریح کرد: از جمله اهداف این اجلاس، تامین یک مکانیزم و فرایندی است تا به صورت غیر رسمی بحث های باز و روشنی درباره حل چالش های مهمی که به خاطر کاربرد علم و تکنولوژی در جهان پیش آمده صورت گیرد و اینکه چگونه می توان موانع پیشرفت علم و تکنولوژی را برای حل مشکلات بشر از پیش رو برداشت و تاثیری که علم و تکنولوژی بر اخلاق، ایمنی و محیط زیست گذاشته و آن ها را معرض خطر قرار داده بررسی شود.
وی افزود: روشنایی ها و سایه های علم و تکنولوژی، دغدغه این اجلاس است و مهندسی ژنوم انسانی، مسائل انرژی و محیط زیست و توسعه انرژی هسته ای،تغییرات بنیادی در ساختار جامعه و ارتباط با مردم، از بین رفتن ایمنی و زندگی خصوصی مردم از جمله این دغدغه هاست که دانشمندان به تنهایی نمی توانند آن را کنترل کنند.
دکتر احمدی یادآور شد: در اجلاس 2018 مواردی از قبیل پیر شدن جمعیت در کشورهای پیشرفته، داروهایی که از بیماری های جدید پیشگیری می کند، نحوه بهره برداری از اقیانوس ها و فضا و مشکلات گرمای کره زمین، همکاری دانشگاه، صنعت و دولت، امنیت سایبری، شهرهای هوشمند و مقاوم در برابر حوادث مهم و آینده، داروهای پیشرفته و زیست مهندسی، ربات ها و جامعه، سلامت و محیط، دیپلماسی علمی، صنایع پیشرفته کشاورزی و غذایی، مسائل توسعه پایدار، انرژی های تجدید پذیر، اصلاح ژنتیک، نوآوری صنعتی، تغییرات اقلیم و آب و هوا، اکوسیستم نوآوری، هوش مصنوعی، سامانه های نوین ترابری، انتشار کربن و گازهای گلخانه ای مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین در این اجلاس، رسالت دانشگاه ها در مقابله با شبه علم ها نیز مورد توجه قرارگرفت و اینکه شبکه های مجازی و اینترنت نوعی شبه علم ایجاد کرده اند و اطلاعاتی را ارائه می کنند که فریب دهنده است و با وجود این اطلاعات، دانشگاه های کلاسیک همچنان باقی می مانند زیرا در دانشگاه، دانشجویان همزمان با رشته تخصصی خود، اخلاق، علوم انسانی و هنر را نیز می آموزند تا انسان هایی واقعی و با هویت برای ساختن آینده بشر تربیت شوند.


28 مهر 1397 / تعداد نمایش : 1254