متن کامل خبر


 
انسان واقع نگر در هیچ شرایطی ناامید نمی شود

خلاصه خبر: دکتر فلاح رفیع در گردهمایی دانشجویان ورودی جدید که دهم مهرماه با شکوه فراوان برگزار شد، از شناخت استعدادهای خدادادی، مدیریت و برنامه ریزی برای استعدادها و تلاش بی وقفه به عنوان عوامل موفقیت نام برد و گفت: انسان اگر دنیای استعداد باشد اما تلاش نکند و برنامه و مدیریت صحیح نداشته باشد به هیچ یک از اهداف خود نخواهد رسید. انسان واقع نگر با شناختی که از توانای های خود دارد در برابر مشکلات ناامید نمی شود بلکه با صبر و تحمل فعالیت خود را بیشتر می کند.

دکتر فلاح رفیع مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه انسان را حامل بی نهایت استعداد دانست و افزود:: هر انسان گوهر های فراوان و گران مایه ای را با خود حمل می کند و در حقیقت خداوند انسان را با توانایی های بی شمار آفریده که بیشتر ما انسان ها، آنها را نمی شناسیم. هر انسان بی نهایت ظرفیت و استعداد دارد که از وجود آنها غافل است. اما نکته اساسی دیگر آن است که باید این استعداد ها را مدیریت کرد و برای آنها برنامه ریزی درست داشت. اگر این استعدادها بدون مدیریت و برنامه ریزی رها شوند، بزرگترین نا سپاسی به درگاه خالق آنها ست. این مدیریت هم مدیریت فردی و هم مدیریت اجتماعی را شامل می شود.
وی ادامه داد: اما نکته ی مهم دیگری هم وجود دارد و آن اینکه برای مدیریت و برنامه ریزی استعدادهای خدادادی نباید منتظر نظر و کمک دیگران باشیم. بی شک نظام ها و حکومت ها موظف هستند که از استعدادها حمایت کنند و شرایط رشد و نمو آنها را فراهم کنند که اگر در این راستا حرکتی انجام ندهند باید پاسخگو باشند. اما ما نباید به امید مدیریت های اجتماعی دست روی دست بگذاریم و باید خودمان برنامه ریزی و مدیریت کنیم.
دکتر فلاح رفیع با اشاره به مشکلات موجود گفت: مشکلات در هر مکان و هر زمانی وجود داشته و دارد . آنچه اهمیت دارد این است که قدر خود را بدانیم و برای خود و جامعه خود دلسوزانه تلاش کنیم و هیچگاه در هیچ شرایطی نا امید نشویم.
وی در ادامه به حدیثی از امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: امام حسین (ع) می فرماید دو چیز انسان را هلاک می کند. یکی ترس از نداری و دیگری غرور و خود پسندی. اگر انسان ها واقع نگر باشند و استعدادهای خود را بشناسند می توانند از هر سختی گذر کرده و به آسانی برسند. با شناخت خود، صبر، تلاش و مدیریت و برنامه ریزی برای استعدادها می توان به مقام های والا رسید.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در خصوص مدیریت فضای مجازی گفت: دنیای مجازی و وجود حجم زیادی از اطلاعات در فضای مجازی نه تنها انسان را باسواد نمی کند بلکه آنها را سطحی بار می آورد. تکنولوژی در کنار مزایای بسیاری که با خود به ارمغان آورده که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد، باعث شده که استعدادها و توانایی های خود را از یاد ببریم و بدون تفکر و پردازش صحیح، از اطلاعات موجود در فضای مجازی استفاده کنیم و دچار آسیب های بسیار شویم.
دکتر فلاح رفیع در پایان ضمن اشاره به این مطلب که دانشگاه تربیت مدرس در سال گذشته بیشترین آمار ازدواج دانشجویی در دانشگاه های سطح تهران را داشته است بر انجام ازدواج این سنت نیکوی توصیه شده توسط پیامبر اسلام (ص) تأکید کرد.


11 مهر 1397 / تعداد نمایش : 1191