متن کامل خبر


 
نشست "فرهنگ فاطمی، منش دانشگاهی، زن انقلابی" برگزار شد

خلاصه خبر: نشست "فرهنگ فاطمی، منش دانشگاهی، زن انقلابی" در راستای طرح تحول راهبردی به همت کانون سلامت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پانزدهم اسفندماه در سالن استاد شکوئی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

دکتر میرخانی نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در طرح تحول راهبردی دانشگاه در ابتدای این نشست، به چرایی انتخاب عنوان جلسه و پیوند دانشگاه و شهروند دانشگاهی با الگوی زنان عالم حضرت فاطمه زهرا (س) پرداخت و گفت: مخاطب کتاب و عترت، مخاطب جهان شمول است اما برخی بیانات ویژه خواص هستند. ما باید فرهنگ فاطمی را در محیط ها و محافل علمی که خواص در آن حضور دارند، وارد کرده و گسترش دهیم.
وی افزود: وجود پشتوانه های بینشی و منشی برای تولید فکر، علم و دانش ضروری است. آیا انتظاراتی که حضرت زهرا (س) از ما دارد در بینش، روش و منش شهروند دانشگاهی وجود دارد؟ این نشست بر رسالت زنان در توسعه و تولید علم و اندیشه و ارتباط آن با فرهنگ ایرانی – اسلامی تأکید دارد.
دکتر میرخانی با اشاره به آیه 29 سوره فتح به عنوان نمونه ای از آیات متعدد قرآن کریم در خصوص تحول و رشد اظهار داشت: در قرآن بر ایجاد تحول در تمامی زمینه ها تأکید شده است. ما نیز باید در تولید فکر و علم ، به عنوان امت اسلام رشدی را که اسلام از ما خواسته است داشته باشیم و این مهم را هم در متدلوژی درون کشوری و هم برون کشوری سرلوحه قرار دهیم و به سیری که قرآن در رشد فکری، علمی و حتی اقتصادی مد نظر دارد برسیم.
در بخش دیگری از این نشست دکتر حکیمیان معاون فرهنگی جامعه بسیج زنان استان تهران به بروز آسیب های فرهنگی اشاره کرد و گفت: اساسی ترین مشکل جامعه ما در حال حاضر در حوزه فرهنگی این است که متأسفانه ما از خارج کشور مدیریت می شویم. ما در حوزه فرهنگی مدیریت نمی کنیم بلکه مدیریت می شویم.
وی عدم استفاده ی درست از پیشینه ی تاریخی و فرهنگی غنی کشور را یادآور شد و افزود: علی رغم داشتن گذشته فرهنگی و دینی غنی، ما دچار فقر فرهنگی هستیم و مدیریت حوزه فرهنگی جامعه را در دست نداریم. زمانی جامعه ما به سامان فرهنگی می رسد و زمانی فرهنگ در خور و شأن ملت ایران و مکتب تشیع خواهیم داشت که خودمان مدیریت فرهنگی خود را بر عهده بگیریم.
دکتر حکیمیان با اشاره به این مهم که کار فرهنگی بدون فکر جهانی نتیجه نمی دهد، بر معرفی سبک زندگی فاطمی تأکید کرد و گفت: ما فاطمه (س) را در حد بانویی قدیس نگه داشته ایم در حالی که باید از سبک زندگی او الگو برداری کنیم و آن را در اختیار جوانان خود قرار دهیم که اگر الگویی همچون فاطمه (س) را به زنان و دختران خود معرفی نکنیم آنان الگو های دیگری را انتخاب کرده و از سبک زندگی آنان تبعیت می کنند.
در ادامه دکتر ابراهیمی عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی به بیان تجربیات شخصی خود به عنوان یک زن ایرانی و مسلمان از زندگی میان غیرمسلمانان در کشور ژاپن پرداخت.
گفتنی است پخش قسمتهایی از مستند بانوی مبارز (طاهره دباغ ) از دیگر برنامه های این نشست بود.


20 اسفند 1396 / تعداد نمایش : 1524